Т ретият лъч на метрото в София ще бъде разширен с нови шест спирки. Това е заложено в промени в общия устройствен план на града приети от транспортната комисия в Столичния общински съвет. Промените ще бъдат изпратени по компетентност за приемане от Министерския съвет.

Третият лъч на метрото в София ще бъде разширен с нови шест спирки. Това е заложено в промени в общия устройствен план на града приети от транспортната комисия в Столичния общински съвет. Промените ще бъдат изпратени по компетентност за приемане от Министерския съвет.

Става въпрос за разклонението на метрото към квартал “Слатина”, през зала “Арена Армеец” до Окръжна болница на бул. “Цариградско шосе”. По конкретно в обхвата от бул. „Евлоги Георгиев“ при Военна  академия „Г. С. Раковски“ по ул. „Гео Милев“, бул. „Асен  Йорданов“, пред „Арена Армеец" до пътния възел на бул. „Цариградско шосе“ с ул. „проф. Петър Мутафчиев“.

В средата на януари от „Метрополитен“ пуснаха обществена поръчка за въпросната отсечка на стойност 530 млн. лв. Общата дължина на участъка е 5,6 км. Оферти трябваше да се съберат до средата на април. След това тя бе удължена с месец, последва ново отлагане. Междувременно една от фирмите-кандидати подаде жалба до Комисията за защита от конкуренция по част от поръчката и тя бе спряна. Това наложи ново отлагане на събирането на оферти до края на август. Дни преди отваряне на предложенията се оказа, че друга фирма е подала жалба, и поръчката отново е блокирана. Така вместо кандидатите за изпълнители да станат известни на 1 септември, се стигна до спиране на поръчката.