Т ретокласници от пловдивското ОУ „Васил Левски“ подариха за спомен свои книжки с авторски разкази и измислени от тях герои и случки на писателя Александър Секулов по време на срещата им във връзка със Седмицата на четенето.

Третокласници от пловдивското ОУ „Васил Левски“ подариха за спомен свои книжки с авторски разкази и измислени от тях герои и случки на писателя Александър Секулов по време на срещата им във връзка със Седмицата на четенето.

Малките творци се посрещнаха  писателя облечени в народни носии и по стар български обичай му поднесоха питка с шарена сол, след което  отправиха поздрав с традиционен народен танц.

Възпитаниците на преподаватели Христина Синитчийска и Оля Тянковска от 3 „в“ клас и 3 „г“ клас с учителките Таня Делякова и Красимира Патронова се бяха подготвили за срещата с писателя, прочитайки откъси от книгите му.

Децата знаеха и негови стихове, които рецитираха. Третокласниците бяха най- впечатлени от нашумелия роман „Остров“. Малчуганите задаваха въпроси за същността на творческото начало у писателя, поискаха да узнаят какво е да си творец, как идва вдъхновението за една творба и как се раждат героите. От своя страна Секулов им обясни колко голямо значение има въображението за развитието на умствения и интелектуален потенциал на всеки човек. Разказа им за това колко е важно човек да използва непрекъснато своето въображение, защото без него той не може да постигне своите мечти и да изгради увереност в своето бъдеще. След като отговори на многобройните въпроси, писателят прочете някои откъси от своите произведения на децата от пловдивското училище.