0

С лужителят на тол управлението, отправял грубости към молдовски гражданин при спор за плащане на глоба на "Дунав мост", ще бъде уволнен дисциплинарно. Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който съобщи по време на брифинг резултатите от възложената от него проверка във връзка със случая.

Проверката показва, че няма данни за отклонение на средства от такси за винетки и глоби. За събирането на дължимите суми тол управлението работи с различни съконтрагенти.

На Дунав мост таксите за винетка и глобите се плащат на гишето на Агенция "Митници".

На молдовския гражданин е наложена глоба, защото е шофирал без винетка в продължение на 15 минути преди да си закупи такава. Автомобилът му е регистриран от системата и глобата е безспорно дължима, изтъкна Гроздан Караджов. На Дунав мост служителите на митниците поискали съдействие от колегите си от тол управлението да разяснят на молдовския гражданин защо му е наложена санкция.

Изисканата сума е платена в кеш на гишето на митниците.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов се обяви за повишаване на винетната такса за тежкотоварните камиони. Това обаче може да се случи само след разговори с превозвачите.