Д ългогодишният журналист Велислава Дърева разкри във Фейсбук, че е била уволнена от вестник "Дума", като обвини за това лично лидера на БСП Корнелия Нинова. Ето какво написа тя: 

От днес, 14 януари и аз не съм част от екипа на ДУМА. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Тез храбреци, гаулайтерите на Вождесата, даже не посмяха да ми го кажат лично. Поне по телефона. Безкрайни са чудесата корнелиански! Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла! Без аргументи, без мотиви, без обяснения.
Дерзайте, корнелианци!
Репресиите продължават!
#МачкайКорни!

Велислава Дърева е сред най-острите критици на икономическия министър и нейната политика като лидер на левицата, като неведнъж е искала оставката й. Тя неколкократно предупреждава, че партията отива към дъното, ако няма смяна на ръководството.

Това е второто голямо име, остранено от "Дума" само в рамките на няколко дни. Преди нея беше уволнена и Велиана Христова, председател и на СБЖ в "Дума". Започна петиция в нейна защита, която до момента е събрала няколкостотин подписа, а възмущението си от уволнението й изказа дори вицепрезидентът *Илияна Йотова, която е журналист по професия и член на БСП