0

П редседателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов съобщи, че премиерът Кирил Петков продължава да търси отделни хора от ИТН. "Самият факт, че Петков продължава да звъни на наши депутати и да ги уговаря за такива срещи, е непочтен и неморален начин. Тези разговори се водят с политически партии, такъв е моралът и законността. Никой тук не е труженичка от някоя магистрала", посочи Йорданов.

Депутатът от ИТН Ива Митева заяви, че на коалиционния съвет Петков е обяснил, че тя ще води група, която ще разговаря с него. "Така не се прави. Един премиер в демократична парламентарна република не действа така. Ясно му обясних, че ще разговарям с него тогава, когато ни пратят официална покана", каза още Митева. 

"Разговори като независими народни представители, както той се изразява, не може да има. Ние не сме независими народни представили. Когато въведем мажоритарна система и влезем като мажоритарни кандидати, ние можем да разговаряме като мажоритарни кандидати. Когато сме влезли с пропорционална изборна листа, ние разговаряме като представители на партия. На когото не му изнася, той напуска парламентарната група и Народното събрание. Така правят честните и моралните хора. Всичко друго е фалш и една лъжа за мен", обясни Митева. Тя допълни, че Петков нищо не ѝ предлагал, но настоявал да проведат среща.