0

П остигнато е споразумение Северна Македония да внася пшеница от България. Това съобщи македонският министър на земеделието Люпчо Николовски в профила си във Фейсбук.

„С моя колега министърът на земеделието на България Иван Иванов се разбрахме да се осигурят допълнителни количества пшеница от България. По такъв начин със съседите си градим истинско добросъседство, а сплотени по-лесно ще преборим настоящата криза”, написа той в социалната мрежа.  

Двамата министри се срещнаха в рамките на министерската среща в рамките на Берлинския процес и диалога по селскостопанска политика Германия – Западни Балкани в Берлин, организирана от германския земеделски министър Джем Йоздемир.

„На първо място е осигуряването на продоволствената сигурност на България“, е подчертал българският земеделски министър по време на визитата, предадоха от ресорното ведомство.

Той поясни, че ако правителството вземе решение  за освобождаване на количества, в бъдеще могат да се водят евентуални разговори и с министъра на Република Северна Македония. Интерес към българското зърно проявяват и много други държави.