С ъс сигурност Корнелия Нинова използва всички възможни политически събития, за да развива нейната кампания за председател на партията, това е очевидно. Това заяви Валери Жаблянов от БСП по Канал 3.

Със сигурност Корнелия Нинова използва всички възможни политически събития, за да развива нейната кампания за председател на партията, това е очевидно. Това заяви Валери Жаблянов от БСП по Канал 3.

Нинова доведе партията до това партията да загуби идентичност, БСП да прилича на партия, която се влачи след събитията. Нинова подмени социалистическата същност на партията, е мнението на Валери Жаблянов. БСП трябваше да има ясна позиция относно политическата ситуация в Българя, а такава не беше приета от националния съвет на партията. Това беше груба грешка от Корнелия Нинова, смята депутатът. Отбелязването на годишнината на Бузлуджа беше подменена от протест, заяви Жаблянов. Цялото това действие е продължение на едноличните действия на госпожа Нинова, посочи той. Определението на Нинова за събирането на 76 членове на Националния съвет като сбирка по интереси беше обидно, цинично, опит да се дискридитира всички, които имат различно мнение, заяви Жаблянов. Той изрази надежда, че членовете на партията да направят трезва преценка докъде ние е довела госпожа Нинова, когато отидат да гласуват за председател на БСП.