0

П остигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Постигнахме също съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни срокове и ангажсменти какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и дейности. Това каза след края на разговорите с БСП за съставяне на правителство кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, както първият кабинет", каза той.

По думите пък на лидерката на БСП Корнелия Нинова са си дали сметка, че миналия път не са имали програма с политически приоритети, но сега вече са се разбрали да направят такава за 6 месеца. Тя посочи, че приемат предложенията на ПП за борба с корупцията.

Като слабост са отчели грешките в комуникацията, затова ще изградят секретарят в коалицията. 

Във връзка с изгонването на руските дипломати, Нинова заяви, че призовават дипломатите на двете страни да дадат всичко възможно да не се стигне до закриване на посолството и скъсване на дипломатическите отношения. Също така да се нормализира диалога между двете страни, за да в интерес на държавите.

Василев подкрепи Нинова, като каза, че дипломатите трябва да влезнат в ролята си.

Все още не са дискутирани министерски постове и ресори. Това ще остане за вторите разговори. 

На въпрос дали е окончателно затворена вратата за разговори с ИТН Василев отговори: "За хора като Слави Трифонов и Тошко Йорданов, да".

„Продължаваме Промяната“ стартира преговорите с БСП за нова коалиция (ВИДЕО)