0

М инистерство на образованието и науката публикува отговорите на матурата по Български език и литература, която се проведе днес.

"Споменът – скръб и утеха“ - върху тази тема в елегията „Аз искам да те помня все така“ на Димчо Дебелянов разсъждаваха зрелостниците, които избраха да пишат интерпретативно съчинение. Втората възможност беше есе със заглавие „Тежестта на думите“. Резултатите от държавния зрелостен изпит ще бъдат обявени до 8 юни.

43028 зрелостници се явиха на матурата, която се проведе в 736 училища. Навсякъде бяха осигурени квестори и видеонаблюдение, обобщиха от просветното министерство.

Един карантиниран зрелостник се е включил в изпита в Габрово при спазване на всички санитарно-хигиенни препоръки на Министерството на здравеопазването.

Досега в Министерството на образованието и науката са постъпили пет сигнала за нарушения. В Самоков е анулирана изпитна работа, защото не е използван черен химикал. Във Варна, Пловдив, Сандански и Кърджали са хванати зрелостници с мобилни телефони.