Д иректорът на ОД МВР в Шумен ст. комисар Ялчън Расим е бил освободен от заеманата длъжност, считано от днес, научи "Монитор". Със заповед на министъра в Шумен временно за директор е преназначен криминалистът от Дирекция  СДВР Владислав Мишев, който беше представен в Шумен от зам.-министъра на МВР Венцислав Катинов. "Не знам какви са причините за смяната ми. Обидно е" - коментира лаконично ст. комисар Расим.

Директорът на ОД МВР в Шумен ст. комисар Ялчън Расим е бил освободен от заеманата длъжност, считано от днес, научи "Монитор". Със заповед на министъра в Шумен временно за директор е преназначен криминалистът от Дирекция  СДВР Владислав Мишев, който беше представен в Шумен от зам.-министъра на МВР Венцислав Катинов. "Не знам какви са причините за смяната ми. Обидно е" - коментира лаконично ст. комисар Расим.

Ялчън Расим е бил преназначен в системата на МВР, но според неофициална информация можело да не приеме новото назначение. Бившият вече директор пое полицията в Шумен през 2015, а на плещите му по време на неговото управление се стовари железопътната авария в Хитрино и преодоляването на щетите от нея.

„В края на месец юни 2015 година, когато застанах начело на дирекцията си поставих една цел- да се върне доверието на хората към полицията. Приоритети ми за работа бяха няколко, сред които искам да отлича един- спокойствието на жителите на област Шумен. Исках да бъдат спокойни за това, че полицията ще бъде близо до тях, че ще се погрижим да ги опазим от различни престъпни посегателства“, връща се назад за шестте си години работа Расим. Инцидентът с влаковата композиция в Хитрино ще остави най- ярък отпечатък в кариерата му. Под негово ръководство беше създадена първоначалната организация за обезпечаване на обществения ред в селото.

“След евакуация на жителите и отсъствието им от домовете не беше допуснато нито едно посегателство в имотите им. Още помня и никога няма да забравя паниката и страха в очите на хората. Няма да забравя празните къщи, екипите които денонощно бяха на терен и се погрижиха от тях да няма нито една липса.” – разказва Расим. “Горд съм, че успяхме да възобновим и сринатия до основи полицейски участък. Сега колегите, които обслужват региона работят в много добри условия. Подобрихме условията на работа в полицейското управление в Нови пазар, във Велики Преслав, в Пътна полиция – Шумен.” допълва бившият, от днес директор на полицията. По време не неговото управление в Шумен се проведе голяма кампания за противодействие на телефонните измами. Резултатите след нея – рязък спад на телефонните измами и на опити на телефонни измамници да вплетат в мрежите си жителите на областта.

“Да запазим живота и здравето на участниците в движението също беше сред приоритетите за работа. Затова направихме няколко кампании по пътна безопасност, целта на които беше да стигнат от най-малките до най-големите участници в движението.” – изрежда Ялчън Расим. В последния ден от службата си като директор ст. комисар Расим е благодарил на целия състав за съвместната им работа.

Новият директор ст. комисар Владислав Мишев е работил в Дирекция "Противодействие на организираната престъпност", бил е началник на сектор "Криминална полиция" в СДВР.