0

О бщински съветник от Приморско Ваня Андонова алармира за проблем с украински деца в училище. Във "Фейсбук" тя пише, че по-големи украински деца притесняват малките ученици. "Днес в неформална среща уведомих началника на РУ Приморско за моите притеснения, относно пребиваващи бежанци от Украйна на територията на община Приморско. Децата ми на няколко пъти разказват притеснителни случки с малко по-големи от тях украински деца. От известно време получавам сигнали и от родители, обезпокоени по същия повод. Оказва се, че дворът на училището е сборен пункт за украинските деца, които притесняват ученички от нашето училище с непристойно поведение, гонения и др. вербални заплахи" пише Ваня Андонова.

Тя предприела мерки като съобщила за проблема и поискала патрулка да обикаля около училището и моли ако има родители с деца попаднали в такъв инцидент да уведомяват органите на реда. 

Към днешна дата в общината пребивават близо 7000 бежанци. Това налага двойно повече работа на полицията, включително ангажирана с регистрации и следене за реда в общината. "Призовавам за повишено внимание на местното население. Да не забравяме, че добре посрещнатите от нас бежанци са гости, които трябва да спазват нашите правила и по никакъв начин не следва да усещаме безпокойство от тяхното пребиваване тук, особено що се касае за децата. Разбира се, ако тези случки се повтарят, да е ясно на всички , че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие" казва още общинският съветник.