З а първи път в най-новата ни история български автор проби в Амазон с книга. Илиян Кузманов влезе в престижната класация топ 20 на 15-о място по продажби с книгата „ Ако срещнеш Буда -Убий го!“.

Успехът на българина е тотален хит в престижните чуждестранни медии, сред които CBS, US Today, Fox, NBC, Herald Tribune. Те пишат за Кузманов, тръгнал от Пазарджик и интересен не само с постижението на книгата си, но и с каузите, с които той се бори като социален предприемач.

Над 560 медии, много от които в Меката на търговията в САЩ, обявяват българина за международен най-продаван автор. Една от най-старите медии във Вашингтон - The Washington Mail, направи огромен репортаж за Илиян, озаглавен „Анатомията на най-продавания автор“, „Книгата е пътешествие, духовно, дълбоко и честно“. Това са само част от заглавията в чуждестранните медии – в The Wallstreet Publication „Истински Бунтовник“, в The Tycoon Herald „Защо жените го обожават?“, в The New York Today „Писател и борец за свобода“, в London Defender „Най-продаваният автор, който е поел пътя на пилигримите, за да намери Свободата!“, в The Baltimore News „Визионерът от България“, в Smile Holland „Улиците на Лондон бяха моят Университет“, в Essex Magazine „Нашето момче от Баркинг“, в The London Post. Отпечатаният тираж от 2000 бр. на английски език на книгата отива само за Балканското книжно рок турне, направено от Илиян в съседните ни страни. У нас е правено представяне съвместно с Българо-британската търговска камара, на което присъстват около 120 души.

Британският посланик у нас Роб Диксън също получава книгата с автограф. В Турция пък творбата на Илиян достига до финалистките в конкурса за Мис Турция. А на представянето му е домакин местният художник Хализ Фират, който отговаря за предизборната рекламна кампания на новия кмет на Истанбул. Книгата е финалист на най-престижния и комерсиален конкурс зад океана - Reader Favourite с награден фонд $100, 000. Като критиката пише за нашия автор: „Ако срещнеш Буда - Убий го!“ на Илиян Кузманов е завладяваща история за духовната среща на един човек с Бог!“.