0

В парламента да се влиза след направен тест за наркотици и алкохол, който да се заплаща от самите депутати. Това предлагат от партия „Възраждане“.

Повод за искането е изказването на народния представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров – Ицо Хазарта след протеста срещу зелените сертификати на 12 януари.

"Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?", заяви от трибуната на парламента Ицо Хазарта.



От „Възраждане“ смятат, че след като има условие за правене на тестове за коронавирус на хората без ваксина, то не би имало проблем да се въведе и тази мярка. 

"Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира. Затова ние входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки един от нас, като депутат, влиза трезвен и без наркотици в парламента. Затова искаме при влизане депутатите да си плащат тест за наркотици и алкохол", заявиха на брифинг от партията.