Ц ентърът за градска мобилност ще предложи на Столичния щаб за борба с коронавируса веменна промяна в работното време на обществения транспорт от  30 ноември до 21 декември, а причината е новите мерки срещу COVID-19.

Центърът за градска мобилност ще предложи на Столичния щаб за борба с коронавируса веменна промяна в работното време на обществения транспорт от  30 ноември до 21 декември, а причината е новите мерки срещу COVID-19.

"Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември тази година ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт", аргументират се от градска мобилност.

От ЦГМ предлагат последните курсове на градските линии да са около 22 часа, а на извънградските да са около 22.30 часа. Подобна мярка беше въведа и през пролетта. 

Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут :Студентски град – метростанция „Г.М. Димитров“. Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания.  ЦГМ  ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага.