0

Л идерът на „Възраждане“ Костадин Костсадинов е поискал спешно свикване на съвет по национална сигурност при президента за обсъждане на последиците след изгонването на 70 руски дипломати.

В пост във Фейсбук Костадинов заяви, че предложението му е подкрепено от „Има такъв народ“ и БСП.

Междувременно ПГ на БСП внесе в деловодството на НС искане да се разгледа създалата се ситуация и да се вземе решение НС да възложи на министър-председателя незабавно да даде указания за спирането на връчените ноти на руски дипломати за обвяването им за персона нон грата, съобщи Борислав Гуцанов пред журналисти. „Искането е и външният министър да започне разговори с руската страна за трайно разрешаване на ситуацията“, допълни депутатът. Не смятаме, че това поведение е адекватно на това, което се случва в страната ни. Силно се надяваме да не се стига до крайности и да не се налага свикване на извънредно заседание на НС, смятат от БСП. БСП сме ясни и категорични какво трябва да се направи по националната сигурност, допълниха от левицата.

Руският посланик Елеонора Митрофанова вече съобщи, че ще предложи пред властите в Москва да закрие посолството в Бъглария, след като ултиматума й да бъде отменено изгонването не беше приет.