0

Н ощните заведения в област Смолян затварят врати. Това гласи заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в град д-р Мими Кубратова. Тя влезе в сила от сряда.

Да се преустановят посещенията в дискотеки, пиано–барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито, независимо от наименованието им. Да се преустанови провеждането на всички масови мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер“, гласи част от заповедта.

Д-р Кубратова нарежда също да се засили контрола по спазване на противоепидемичните мерки, като се активира работата на общините и останалите отговорни държавни институции, особено в установените като най – рискови обекти: детски заведения и училища, лечебни и здравни заведения, социални институции, търговски обекти,  организирани колективи, транспортни средства; заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма;

Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Смолян.