0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде зелена светлина за Северна Македония. "Ако се престраши премиерът Кирил Петков ще има 59 депутати в подкрепа на даване на зелена светлина за Северна Македония и Албания. Да свика веднага Министерски съвет да даде предложение, да отиде в парламента и да се гласува", призова Борисов. И уточни, че с ДПС и "Да, България", ще има мнозинство в парламента по темата Северна Македония.

"Съгласен съм с президента Румен Радев, че френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на президента Макрон и на ЕС. До този момент всичко добро в България се е случило благодарение на ЕК", каза Борисов.  "Свидетели сме на един страхлив премиер. Както обещах в събота, запознахме с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за РСМ и Албания. И трябва да ви кажа, че текстът е действително много добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България", заяви Бойко Борисов.

Той призова премиера Кирил Петков да свика спешно заседание по темата Северна Македония в парламента. "С депутатите от ГЕРБ съм разговарял и съм ги помолил, ако ми вярват, да подкрепят да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания".