0

„Молитви пред иконата на свети Лука Кримски в Бургас ме спасиха от ужасна диагноза“. Това сподели пред „Телеграф“ Елка Иванова.

73-годишната жена разказа, че редовно чете сп. „Чудеса и Вяра“, което излиза безплатно с вестника в сряда. Тя обясни, че събирала иконите, помествани на 16-а страница в списанието, а после ги ламинирала и им се молила. „На св. Лука още не сте пускали икона, а той много ми помогна“, започна разказа си 73-годишната жена.

Тумор

Иванова имала аденом на хипофизата (тумор). Като разбрала за диагнозата, била посъветвана от една жена да отиде в бургаския храм „Св. Троица“, където има чудотворна икона на св. Лука Кримски. Скоро след това заминала към София за операцията. Хирургичната интервенция извършил проф. Габровски в „Пирогов“ на 11 март 2020 г. Елка Иванова обясни, че операцията минала успешно, а след това се възстановила изумително бързо за изненада на всички. През цялото време носила за упование книжка с акатист на св. Лука. „Вече започнах да изпращам познати и непознати за помощ при него. Например вървя по улицата и виждам някой човек да куца с болки. Казвам му да отиде в храма, където дават и елей от кандилото, горящо пред иконата, и да се намаже“, споделя възрастната жена.

Отец Василий

Отец Василий, служещ в бургаския храм „Света Троица“, потвърди, че пред иконата наистина се случват много и необясними от земната логика чудеса. Свещеникът разказа, че при него са идвали много страдалци, в това число и с онкологични заболявания, които после се връщали да благодарят за изцелението си.

„Лоши диагнози се обръщат кардинално, като чудесата стават и с вярващите и с невярващите. Св. Лука се грижи за всички, но то е пак с цел да се обърнем към Бога“, обясни духовникът. По думите му хора, пострадали от катастрофи, се помазвали с елея от кандилото, горящо денонощно пред иконата на кримския чудотворец. После раните им зараствали, а в някои случаи дори не оставал белег за изненада на докторите.

Очаквайте чудесата на св. Лука в Бургас и по света идната сряда (22 юни) в сп. „Чудеса и Вяра“ с вестник "Телеграф".