0

М асиран инфаркт е покосил каращият четвъртия си мандат кмет на Нова Загора Николай Грозев, съобщиха от общинската администрация в социалната мрежа.

Смъртта е застигнала 61-годишният управник рано заранта навръх Великден в почивна база на територията на курорта Старозагорски минерални бани.

Случилото се изненадало и най-близките , които не знаели Грозев да има някакви сериозни здравословни проблеми.

Поклонението ще бъде в понеделник от 11 ,00 часа в общинския обреден дом на Нова Загора.

В съболезнованието, подписано от председателя на местния парламент Бояна Гидикова пише:

“Внезапно и без време си отиде един човек, който в мислите и действията си работеше за добруването на всички ни. С високите си нравствени качества, доброта, разбиране и трудолюбие той заслужи обичта и уважението на своите близки, приятели, колеги и съграждани. Изгубихме един изключителен човек, професионалист и мечтател, който целенасочено и неуморно работеше за реализирането за по-доброто бъдеще на община Нова Загора. На всички нас ще липсват неговата човечност, голямо сърце, буден дух, отдаденост, работоспособност и отговорност. Той беше двигател на всички положителни промени, които превърнаха Нова Загора в един прекрасен град и с това ще го запомним всички….Както казват мъдреците „Никой не умира наистина, щом има кой да го помни и обича“. Ще го помним като добър човек, оставил ярка следа след себе си, спомен и пример за поколения".

Николай Грозев е родом от Нова Загора, преди 10 ноември 1989 е бил инструктор по автомобилизъм в СБА, след което започва частен бизнес. В продължение на 4 мандата е неизменно избира за кмет на общината с бюлетината на ГЕРБ. Местните припомнят, че по време на втория мандат организира масово „ръсене със захар“ по пътищата след серия от трагични катастрофи. През третия пък организира и изведе до край изграждането на мемориален „Парк на Доброто в памет на считания за пророк дядо Влайчо от село Конево, с когото е имал някакво лични срещи преди кончината на феномена през 1981 година. 

.

 .