0

В ъзмутен пътник сигнализира за поредна изцепка на шофьор от градския транспорт в Пловдив. Мъжът разказа за практика сред водачите, а именно да подминават чакащите на спирките хора. Наглата постъпка е извършена от шофьор на рейс с регистрационният номер -"РВ1120СР" по линия №17. Конкретният курс е осъществен в периода между 13:00 и 13:30  в събота в посока кв. „Прослав“. Очевидецът се качил от ЖР „Тракия“ към Гребна база, а шофьорът на почти празния автобус подминал няколко спирки с чакащи в жегата, предимно възрастни хора, въпреки махането им да им спре.

trafficnews.bg

„Чакали дълго, а единственият рейс, който идва, ги подминава най-нагло, като малка гара. Аз съответно направих забележка на шофьора. Той започна да спира на спирки без да има пътници за качване, или слизане. И няколко спирки по-късно отново подмина 4-ма възрастни, махащи безсилно и с буквално молещи се погледи да бъдат качени,” заяви мъжът.

Същото се повторило с чакащи на спирката около "Ресторант Стадиона" и на още няколко места. Тогава възмутеният очевидец решил да се обърне към ОКТ, за да пусне оплакване, но не му вдигнали на нито един от посечените телефони.

„Пределно ясен е проблемът с намирането на шофьори за градския транспорт, но ако дори обявените автобуси, чакани с часове в жегите от възрастни хора, ги подминават по подобен нагъл начин, то подобно "обслужване" е лошо почти колкото и липсата му! Висиш, като прани гащи на жегата с часове. Подминават те, като малка гара. След това искат допълнителни пари и субсидии за празните автобуси и заплата на подобен "обслужващ" персонал?, допълни той.

Мъжът отбелязва, че искрено се надява подобни шофьори не просто да бъдат наказани, а да не бъдат допускани отново до подобна позиция. „Това зависи от управлението на транспорта в града. С друг адекватен шофьор, парите от билети щяха да са двойно - включително за него самия, като заплата и по-добри условия за всички”, завършва той, писа trafficnews.bg.