0

А нглийска баба шамароса дете по време на шествието на розата в Казанлък. След като роднини и близки видяха какво става, се нахвърлиха с шишета минерална вода върху пенсионерката. Това видя екип на „Телеграф“ на място.

След кратката свада се стигна и до викане на полиция, но англичанката не беше задържана. Въпреки лекия инцидент празникът премина страхотно, а гостите от България и чужбина останаха доволни. 

Екшънът 

Около 10.30 ч., когато слънцето напичаше, две англоговорящи баби предизвикаха скандал, като пъргаво се настаниха със столчета пред хората, които бяха заели места по бул. "23-ти Шипченски полк".

Автора

Въпреки молбите на присъстващите да се дръпнат, те не го направиха и настояваха, че имат проблем с главите и затова търсят сянка. В един момент малко момиченце започна да събира розови листа от булеварда и застана пред едната баба. Това вероятно я провокира и тя го шамароса. 

Реакция 

Агресията й веднага привлече вниманието на хората. Една жена почна боя, като  удари английската баба с бутилка минерална вода, а после още няколко души повториха действието й. Жените й крещяха „Що удари детето, стара чанта такава“, и я наричаха „скочубра“.

Автора

На място беше извикан и полицай, който да успокои страстите. След това бабите си пренесоха столчетата от другата страна на булеварда и захапаха гладно парчета пица. 

Красота 

Въпреки неприятния инцидент хората бяха запленени от шествието. Целият булевард беше осеян с розови листчета и ухаеше навсякъде.

Автора

По традиция беше изчакана и цистерна, която пръскаше публиката с розова вода.