0

П роливен дъжд заля град Карлово.

От 17:00 ч. днес общината е в частично бедствено положение заради наводнение, причинено от обилния валеж, съобщи за БТА зам.-кметът Антон Минев. То ще остане в сила до справяне със ситуацията.

Има наводнени много частни, обществени и държавни сгради, каза Минев. По думите му, екипи описват щетите в града. Около два часа валя силен, проливен дъжд, какъвто хората не помнят през август да е падал от поне 50 години, допълни зам.-кметът.

Десетки къщи са наводнени, а много улици са под вода. Най-сериозно е положението в квартал "Меден дол" в града. Дърво е паднало на пътя Карлово-Ведраре. Има и сигнал за паднал стълб на гробищата в града. Много автомобили и камиони закъсаха на Околовръстния път, съобщи БНТ.

Няма бедстващи хора в Карлово след падналия обилен дъжд този следобед, съобщиха по-късно от МВР. Екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на 20 адреса, след получени сигнали за наводнени имоти и сгради в ниската част на града. Дъждът е спрял и водата се оттича.