0

Д а кажа на всички софиянци, че ще работя за техния интерес, че политическите разделения нямат значение след изборите. Това, върху което ще се фокусираме, е измислянето на най-правилната работеща формула, така ще да бъде застъпен публичният интерес. Това заяви пред журналисти днес кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в отговор на въпрос коя ще бъде първата му задача, ако бъде избран за градоначалник. Той е издигнат от "Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Спаси София".

Коалицията се регистрира днес в Общинската избирателна комисия-София за участие на местните избори на 29 октомври. 

Нямаме търпение да изпълним обещанието да се явим обединени на тези избори, всичките демократични и прогресивни хора да дадем тласък на града, каза още Терзиев.

Най-големият му конкурент в предизборната кампания, според него, ще бъде кандидатът на ГЕРБ, защото, по думите му, това показва социологията към момента.

На въпрос откъде ще очаква подкрепа при евентуален втори тур на изборите, Терзиев каза, че ще разчита на гражданите. 

Ние сме фокусирани върху това да дадем качествени предложения, с които да убедим гражданите, а не да се разберем в някаква стая с политически лидери и да чакаме подкрепа от тях, подчерта той.

Според Терзиев в София има проблем с централизирания модел на работа, затова той предвижда да се дадат правилните контролни инструменти на районните кметове, независими от коя партия ще бъдат, за да имат решения за техните интереси. 

По-рано през деня кандидатът за кмет на София обяви в ефира на Националната телевизия, че не се влияе от астрологията, като визира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че ще съобщи номинацията на ГЕРБ след ретроградния Меркурий. В студиото на БНТ, където бе заедно с кмета на район "Слатина" Георги Илиев, Терзиев разкри още, че  някои от улиците като "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена.