0

Парична глоба от 1000 лева ще заплати мъж от Шумен, заради дебелашка шега на спешния телефон 112. Наказанието е наложено от Районния съд в града.

Мъжът е подал фалшив сигнал след обилен запой. Рано сутринта на 23 октомври, м.г. шегаджията, заедно с братовчед си, посетили пазара за птици и домашни любимци на летището край Шумен. След като се разделили, М. М. решил да започне деня си с нещо забавно, като се обадил от мобилния си телефон на 112. Без да съобщи името си, той казал на диспечера, че до поляната край летището имало умрял човек и поискал да бъде изпратена линейка. Пристигналият на място полицейски екип обаче не открил труп.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на обвиняемия М.М. установила, че той страда от синдрома на алкохолна зависимост, като по време на шегата си е бил в състояние на обикновено алкохолно опиване (средна степен). Шуменецът не страда от умствена недоразвитост или душевно заболяване. Според магистратите, той е разбирал постъпката си и е можел да ръководи действията си, като извършеното от него е с пряк умисъл.