0

З аплаха за бомба в ЖП-гарата в Бургас вдигна на крак полицията в морския град. Сигналът е бил подаден в около 16.15 часа в сряда на спешния телефон 112. Анонимен глас съобщил на дежурните диспечери, че в сградата на ЖП-гарата е поставено  самоделно взривно устройство. Минути по-късно районът е бил отцепен от униформени. Всички служители и граждани, намиращи се на гарата и около нея са били изведени на безопасно разстояние. Стартирал е оглед на местопроизшествието, както и издирвателни действия за установяване самоличността на човека подал сигнала за бомба.

 След светкавично разследване криминалистите засекли, че обаждането е дошло от курорта Слънчев бряг. Телефонният терорист е позвънил от  уличен телефон, позициониран в непосредствена близост до хотел "Чайка".  

След извършен щателен оглед за съмнителни вещи или предмети, както и разписване на декларация за поемане на отговорност от страна на началник жп гара Бургас, е взето решение да не се затваря гарата  за срок от едно денонощие, какъвто е стандартния подход в подобни ситуации.