0

К метът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ще бъдат изпълнени препоръките за намаляване на отоплението на определени места.

„Вече заявихме нашето намерение и план в административните сгради да бъде намалена температурата през зимата и съответно да се намали използването на електричество”, каза тя и посочи, че е възложила да се подготви конкретен план за това.

Все пак намаляването на температурата не следва да важи за училища, детски градини и болници. „Трябва да направим всичко възможно да осигурим качествената среда, защото достатъчно децата страдаха в хода на пандемията и дистанционното обучение, което им се отрази чувствително и дългосрочно. Моето желание е да не се наложи там да намаляваме”, заяви Фандъкова.

„В момента има много активна инвестиционна програма на територията на Столична община. Въпреки кризата, успяваме да започнем и да изпълняваме големите инфраструктурни проекти. Един от тях е тунелът към „Люлин”, каза още Фандъкова.

Тя припомни, че на Люлинския тунел не е правен ремонт от 30 години и състоянието му е било много лошо. „Избрахме лятото да започнем, но ремонтът не може да свърши толкова бързо, така че важното е, че строителните дейности се изпълняват в срок, досега. Разчитаме с контрола, който се осъществява от зам.-кмета инж. Ангел Джоргов и всички, които отговарят за тези обекти, да продължат в срок и качествено изпълнението, така че да облекчим движението”, заяви тя.

Фандъкова каза, че на този етап не знае кога ще се възобнови движението на трамвай номер 8, но със сигурност ще е след няколко месеца.