0

П омориец се самопровъзгласи за собственик на част от ул. „Ропотамо“, до комплекс „Бриз“ и поставя скоби на всеки, който спре пред кооперацията му. За случая сигнализира един от последните „задържани“ – 72-годишният Илия И., който вчера, около 11 часа е останал озадачен от начина, по който намерил „Форда“-си, съобщи „Флагман“.

Той е местен жител, познава отлично града и веднага се е усетил, че нито имат право да му налагат ограничения на това място, нито скобите на Общината изглеждат по този начин.

Илия е подал незабавно сигнал на телефон 112. Междувременно се появил и човекът, който закопчал колата му. Той му обяснил, че е спрял в чужд имот, обявил, че улицата е лична негова собственост и ако шофьорът иска автомобилът му да бъде освободен, трябвало да си плати. До уточнение за сумата не се стигнало, тъй като на мястото пристигнали полицейски служители и с това посекли бизнес плановете на помориеца.

Той незабавно е отведен в РУ Поморие, където според му били съставени няколко акта, включително и за самоуправство. За случая е уведомена и Община Поморие.

По-късно 33-годишният мъж е представил в МВР папка с документи – скици и справка от Кадастъра и продължил да твърди, че мястото, където са спрели колите е лична негова собственост. Дал е обяснение, че прибягнал до тази мярка, тъй като много външни лица навлизали в неговия паркинг и нямало къде да спират туристите му.

От РУ Поморие са отправили питане към Общината, за да се установи дали този участък е публична общинска собственост или частен парцел. След като това се установи, ще се предприемат съответните мерки.

При всички положения 33-годишният мъж няма право да поставя скоби на колите. Това може да се тълкува като самоуправство. Той е трябвало да обозначи паркоместата по подходящ начин и ако някой спре, да уведоми съответните органи, а не сам да предприема действия. Работата по случая продължава.

Установява се евентуалното наличие на лица, които са платили за премахването на скобата, ако има такива.

flagman.bg

www.flagman.bg