0

К метът Терзиев не позволил срещата за бюджета на София да се излъчва на живо, твърдят от ГЕРБ.

От партията настояват за извинение от страна на столичния кмет, информира NOVAл

"Бяхме поканени от кмета на работна среща, за да обсъдим бюджета. Въпреки настояването ни, Терзиев забрани излъчването на обсъжданията на живо. Кметът си тръгна на 15-ата минута, след като му бяха зададени въпроси по бюджета. Той не можа да отговори дали ще има поне една нова детска градина, два пъти каза, че не знае. Щом го попитаха за спорта, той си тръгна. Това е изключително неуважително и е прецедент в демократичната история на страната. Настояваме Терзиев да се извини на СОС и да си вземе бележка. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев на брифинг в петък.

По думите му трябва да има яснота откъде ще дойдат обещаните 40 млн. за заплати в градския транспорт. "Парите ги няма в бюджета. Тогава ще поскъпнат ли билетите? Допусната ли е голяма безстопанственост от 5,7 млн. лева за междублоковите пространства, които не са отчетени навреме по европрограма? Така се предвижда да се платят от джобовете на софиянци. Забравили са да ги поискат от държавата", заяви Георгиев.

Той попита имат ли външни хора достъп до деловодните системи на Столична община. "Създава се паралелна власт от хора, които не са заместник-кметове, но вършат тяхната работа и не носят отговорност. Все още нямаме зам.-кметове по строителство и финанси. Терзиев не уважава софиянци и институциите. Бележките ни по бюджета са ясни. Не знам как, като той се сърди, ще работи СОС. Това е недемократично, навява спомени на отдавна отречени времена", посочи той. 

Според Антон Хекимян проекти се представят като нови от ПП–ДБ–СС, но те са били подготвени още от екипа на ГЕРБ. "Те са копирали неща, от които уж не са били доволни, 1 към 1. Смешно е да обясняваш как подробно си описал всеки строен или ремонтиран обект, а всъщност това да не е твой труд. Не може кметът да си тръгва като му се задават неудобни въпроси", категоричен е той.