0

П оставеният паметен знак на ул. „Дамян Груев“ №6, посочващ според организаторите му точното място, където се намират костите на Апостола и черепът на Георги Бенковски, е незаконен и не е съгласуван с общината. Това заявиха от Столичната община пред „Телеграф“.

Поради тази причина той е премахнат. 

„Съставен е констативен протокол от Столичния инспекторат“, обясниха от „Московска“ 33. 

Районният кмет на „Красно село“ Росина Станиславова ни увери: “Ние подкрепяме като администрация научния екип в твърденията им, че има хипотеза, която не е отхвърлена, за което има данни, че е възможно гробът на Левски да е на ул. “Дамян Груев” №6, което имаме честта да е на територията на района“.

Станиславова уточни, че всичко е законно и се случва съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите. 

Пред “Телеграф“ фотожурналистът Цветан Томчев разказа, че знакът е временно поставен, получили са разрешение и обяви, че след него ще поискат да се направят разкопки, за да се потърсят доказателства на историческите факти.  

След доказан конфликт на интереси: Росина Станиславова аут от поста

Хората да си направят изводите и трябва да си дават сметка, че районните кметове са мажоритарно избрани. Това каза в отговор на въпрос на „Телеграф“ кметът на София Йорданка Фандъкова, която коментира потвърдения от ВАС конфликт на интереси на Росина Станиславова.

„Районът изостана по всички теми с малки изключения. Имам предвид това, че 3 години г-жа Станиславова не успя да предаде готов проект за нова сграда на 8-а детска градина. През цялото време се опитваше да стопира развитието и на другите проекти, които ние изпълняваме“, коментира Фандъкова и подчерта, че Станиславова е обжалвала повече от програмите на Столичната община, както и тази за облагородяване на калните точки в града. 

Градоначалникът обясни, че се очаква решението на избирателната комисия и че предстои  да бъде избран временно изпълняващ длъжността някой от заместниците й.