0

Х отел за насекоми заработи в Димитровград. Това съобщиха от "Детски и младежки център", по чийто проект "Чиста околна среда", финансиран по общинската програма "Димитровград на младите", е издигната къщичката в паркчето пред институцията.

Идеята е да съществува място за настаняване на полезните насекоми, които оцеляват трудно през зимата, предаде БТА. Те са имунната система на градината и затова изискват специално внимание. Един от добрите начини, по които може да се помогне на тези полезни животни, е като им се осигури място, на което да презимуват, поясниха от центъра.

Хотелът представлява разграфена къщичка, като във всяка "кутийка" са поставени различни естествени материали - шишарки, кестени, камък, дървесина, хартия и други. "Строители" са децата от Арт ателието по приложно и изобразително изкуство към летните занимания на "Детски и младежки център". Целта на изграждането му е да се възпитава отношение на децата към природата, да изградят връзка с нея, да опознаят взаимодействията между растенията и животните.