0

П оредно посегателство над трамвай в София. Счупено е стъкло на мотриса, която се е движила по линия 20. По чудо инцидентът се разминал без жертви и пострадали.

Екшънът се разразил в понеделник преди обяд в района на парка “Заимов”. Според пътниците някой е стрелял с пистолет по трамвая, но според началника на депо “Искър” инж. Николай Коритаров някой е замерил машината с неизвестен към този момент предмет.

„Инцидентът се случва в понеделник преди обед до парка „Заимов. Неизвестен извършител хвърля предмет и счупва стъклото на мотрисата на трамвая. За съжаление подобни инциденти зачестяват”, разказа пред Нова тв инж. Коритаров.

По думите му в трамвая по това време не е имало много пътници. „Ватманът е проверил състоянието им. След това е сигнализирал ЦГМ, оттам са уведомили службите. Трамваят е свалил пътниците на първата възможна спирка и е прибран за депо”, посочи той.

Инж. Коритаров подчерта, че такива инциденти не са рядкост в столицата. Извършителите често остават неустановени, а от ЦГМ могат единствено да уведомят за случилото се, да сменят стъклото на мотрисата и да разчитат на самосъзнанието на гражданите.