0

Т арикат си подсигури комфорта, макар и незаконно, възползвайки се от балкански тип инсталация за зареждане на електромобили, най-вероятно самоделка. Това стана ясно от снимки, които обикалят интернет пространството. 

На тях се вижда как някой е вързал зарядно за електромобили към ел. таблото на къщата си, окичено на електрически стълб в столичния квартал "Бъкстон". Проблемът обаче е в това, че за да се зареди кола е необходимо да се паркира по средата на тротоара, като така се нарушават куп разпоредби, свързани с установения ред за спиране на ППС в населено място. На кадрите се вижда как вързан към е. станцията да се зареди електромобил едновременно е запушил половината от тротоара за пешеходците и е нагазил в зелена площ.

"Нещо не разбирам. Така ли трябва да е зарядната и така ли трябва да се зарежда? Ъгъл на ул. "Пирин" и "Симеон Радев", отбелязва Светлин Грънчаров в поста си с кадрите в кварталната група във Фейсбук. 

Съответният тротоар се ползва ежедневно от деца, тъй като в близост има училище, разказаха пред "Телеграф" живеещи в района.

"Така е разрешено да се зарежда само ако се пречи на пешеходците. Другото важно изискване е да има ток, който да изтряска някое дете така, че да тупне от раз", недоволства с ирония коментиращ поста. "Както и да го погледнеш има място за пешеходците и за детските колички да се разминат. Демек човека се е постарал да не пречи. На улицата няма как да спре, защото от другата страна има паркирали коли и освен това кабела ще минава през тротоара и тогава вече става опасно за пешеходците, особено за тия дето си блеят в телефоните докато одят.", скочи в защита друг. 

Facebook/Бъкстон и приятели/Svetlin Grancharov