0

Б ившият депутат от „Продължаваме промяната“ Христо Петров – Ицо Хазарта, и председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев влязоха в задочен спор за паркинг в „Надежда“.

Ядосан от думи на ексдепутата, че нещата в София се случват заради гражданската активност, шефът на СОС реагира: „Ами не, не се случват така нещата в света на възрастните и в правовата държава, г-н депутат“. Последва уточнение във Фейсбук: „Днес е ден за прошка и затова прощавам публично на депутата Христо Петров (харесван от мен изпълнител Ицо Хазарта) за това, че е казал, че едва ли не строим паркинг в „Надежда“, защото той пише писма до общината“. Според Георгиев: „Паркинги с писма от депутати не се строят. Трябват идеи, визия, но и да знаеш и да можеш да го направиш, да намериш пари във време на ковид и после ръст с 330% на разходите на градския транспорт на София“. Георгиев укори ПП, че не е подкрепила отпускането на финансиране от Народното събрание за градския транспорт въпреки три пъти по-високите сметки за газ и еленергия на автобусите и метрото. „Тогава ни трябваха депутатите - всички (не само нашите от ГЕРБ, които изнесоха битката и успяха), защото градският транспорт на София не е на ГЕРБ, а на гражданите - на всички, без значение дали и коя партия харесват“, припомни той.

„Коментарът ми бе по повод това, че гражданите и тяхната критика са важни, защото без тях проектите вероятно биха се осъществявали още по-бавно. Изрично посочих, че не аз съм причината да бъде построен този паркинг. Ако целта беше да ви уязвя - просто бих ви поздравил, че само 18 години отне построяването на паркинг в „Надежда“. Не го направих, понеже знам, че не ви е лесно. Радвам се за постигнатото и се надявам, че съм го написал достатъчно ясно тук”. Така на свой ред реагира Ицо Хазарта, продължавайки престрелката във Фейсбук.