0

Д есетки жители на столичния квартал „Люлин“ въстанаха срещу решението на Апелативния съд в София относно Денис Ал Газзи, обвинен в убийството на млад мъж.

Акцията на недоволство се проведе пред блока, в Газзи живее.

Прибирането му вкъщи притесни неговите съседи. Те припомниха, че младият мъж е нападал хора, а в социалните мрежи се разпространиха кадри, на които се вижда как малтретира възрастен мъж.

Живущи в квартала допускат, че обвиненият за убийството на Илиян Илиев може да напусне страната. Междувременно стана ясно, че адвокатът на Денис Ал Газзи е същият, който защитава и Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади момичета – Мирослав Христов.

Припомняме, че по-рано в четвъртък съдийския състав Александър Желязков, Веселин Пенгезов и Атанаска Китипова измени мярката на Ал Газзи в „домашен арест“. Това се случи след като той прекара повече от година в ареста. Разследването срещу него още не е приключило. Мъжът ще трябва да носи гривна и ще може да напуска жилището си само след разрешение на съда.

Телеграф