0

М еждусъседски войни в София. Жители на квартала се оплакаха от продължаващ дълго време тормоз от страна на комшиите им, изразяващ се в чупене на охранителни камери, срязани гуми и незаконно свързване към електричеството им.

Според Камен Димитров напрежението в квартал „Бенковски“ продължавало вече 25 години, предава Нова тв. Последният случай е от 20 април, когато мъже чупят две охранителни камери в двора на Камен.

„Когато проверявах записите от охранителните ми камери видях как едно лице се катери по оградата, реже кабелите, след което чупи устройствата. Предадох записите на полицията, която установи и задържа три лица. Едно от тях е мой съсед, с който имаме проблеми от години и който е първоизточникът, за да сложим камери”, разказа мъжът.



„В различните години тези съседи ни притесняват по различен начин. Става въпрос за изхвърлени отпадъци в двора. Дори се бяха закачили незаконно към нашето елтабло”, разказа майката на Камен Евгения.

„Отричам да съм замесен в случая със счупените камери. Многократно от електрическата компания са идвали и са проверявали и е установявано, че не съм се прикачил към тяхното табло. Няма и доказателства да съм замесен и в случая с камерите. Да, бях задържан, но полицията ще установи със сигурност кой е виновникът”, заяви Методи, който беше посочен от Камен и майка му като човека, който ги тормози.