0

С офиянци друснаха хорце в метрото. Случката се разиграла на станция "Сердика", където потокът от пътници е по-голям заради свързването на трите линии. За настроението се погрижи и певец съпроводен от тъпанджия и колона, която оглася подземието.

Под звуците на "Полегнала е Гергана" столичани завиха хорото и дори не забелязваха мотрисите, които пристигат. 

Хорото особено много се тачи от столичани, както е известно такова се извиваше всяка неделя пред Народния театър. Това обаче събира и своите негативи, някои хора смятат, че създават "патриотарска българщина" на неподходящо място, която никак не допринася и за уважение към традиционната народна култура. След множеството оплаквания от самодейността и шумната народна музика на това място хората бяха спрени. 

@modezhdi

Магично въздействие... Трудно се описва с думи българския народен танц. Само човек, който не се е докосвал до тяхната магия, не може да го разбере. Това е част от нас, от нашата същност, от това да се запазим като народност с истинско и ценно наследство. Хубаво е все повече хора да запазим българския фолклор, все повече хора да ценим традициите, все повече хора да се докоснат до тази несравнима емоция и все повече хора да осъзнаят какво съкровище притежаваме! Вярвайте...след дълга работна седмица, изморени погледи, забързано ежедневие, българските народни танци ви пренасят в друго измерение. Много от вас се осмелиха и танцуваха с нас, приятели и случайни минувачи! Емоция, искрени усмивки, неповторима енергия и плам! 🤍💚❤️

♬ original sound - Модежди и Граовци