0

К алил ще се ожени за черната пантера Багира в бургаския зоопарк. Красавицата ще заживее с бъдещия си съпруг, но преди да се случи това, тя трябва да порасне и да го стигне на килограми, разказа пред „Телеграф“ собственикът на бургаския зоопарк Кръстьо Дъбов.

Залесяване

Черната пантера Багира вече е в зоопарка в Бургас. Любопитните да я видят обаче трябва да изкачат още малко, тъй като красавицата все още се адаптира във вътрешно помещение, а домът й, който е голям около половин декар, се изгражда. Помещението й ще бъде с басейн и с много зеленина. Ще има голямо прозрачно стъкло, пред което посетителите могат да си правят селфита с Багира. Очаква се новият дом на дивия хищник да бъде готов след около 20 дни.

„В момента работим усилено по този проект и карам зеленината, с която трябва да залесим дома й и всичко, да стане като гора. И тогава вече ще направим пълно презентиране на Багира. В началото ще живее сама. Когато пристигна в Бургас, тя тежеше 4 килограма, а сега е около 20. Расте много бързо и се храни много добре“, издаде още собственикът на зоопарка.

Както вече съобщи "Телеграф", най-новите обитатели на зоопарка в Бургас са единствените броненосци в България.

ТИЧАЙТЕ КЪМ ЗООПАРКА: Невиждани животни пристигнаха у нас! (СНИМКИ)

Артър и София са двойка броненосци на година и половина. Посетителите са много впечатлени от интересните и редки животни, които могат да се видят в малко зоопаркове по света. Животните от този вид са сложни за отглеждане, тъй като се нуждаят от специфична храна, определена температура и влажност на въздуха.

Зъби

Броненосецът е единственият бозайник с непостоянен брой зъби. Те са слаби, без корен и броят им се колебае до 100. Даже при различните индивиди от един и същ вид броят на зъбите никога не е еднакъв.

Дължината на различните видове броненосци е от петнадесет сантиметра до метър и половина заедно с опашката. А ноктите са най-силното им оръжие. С тях те могат лесно да изкопаят дупки и в най-здравия термитник, защото термитите са им любима храна.