0

Н а кръстовището на ул. „Попова шапка“ и бул. „Ситняково“ в София, геройски стои изправен след катастрофа уличен стълб убиец.

След катастрофа преди около двайсет дни, стълба падна на земята и така допреди ден, два, когато някой велик гении, го е върнал обратно в изправено положение. В момента се държи на не повече от 5 см извит от удара метал в основата си видя човек на „Телеграф“.

Наистина стълбът се държи на магия, коментират хора живеещи в района. Трябва отново да стане сакатлък, за да се задействат отговорните институции. Любопитно е как отново е върнат в изправено положение, след като толкова време стоя на земята и никой не обърна внимание. В градинката има още малки остатъци от катастрофиралото МПС.

Със сигурност при по-силен вятър или дори неволно бутане, металното тяло и останалата по чудо висяща изкривена табелка на улицата, ще паднат отново посока пътното платно или тротоара. Това са поне 30-40 кг метал и табелка от височина три метра.

Разстоянието до светофара посока към мола е само четири метра и вероятността да се случи нещастие, с пешеходци или преминаващи автомобили, е 100%. В съседство има и спирка на градския транспорт и в пиковите часове от автобусите слизат доста хора. Често минават и майки с детски колички, които отиват към спортната площадка в квартала или към магазините наблизо.

„Телеграф“ обещава, че щом бъде възстановена отново табелката и стълба ще направи снимки и ще ги публикува.

Владимир Попов

Владимир Попов