0

Н езаконни пазари са се пръкнали в центъра на София. Те са разположени на кръстовището на улица „Веслец“ и булевард „Сливница“. На тях се продават крадени вещи, съобщи БНР.

Мястото тъне в боклуци, коиото са намерени в контейнери. Само преди дни доброволци са организирали акция по почистване на терена. Отпадъците са събрани в чували и са изхвърлени разделно, съобщи дългогодишният жител на района Момчил Цветков.

"Преди около две седмици отивах на работа и видях страшно много хора с малки деца събрани на това място. Зачудих се какво правят, защото ми се стори, че събират боклуци и се оказа, че е точно така", коментира Цветков, цитиран от БНР.

Мъжът допълни, че хората, които са почиствали не са били от този район. До този момент не е подаван сигнал до общината, но това ще стане скоро.

"Появяват се някакви импровизирани пазари, които се разгъват на стълбичките на самата спирка. Те се появяват за кратко и изчезват, може би се плашат от полицията. Появяват се и хора, които играят комар", отбеляза Цветков.