0

П ожар в подстанция на ЕРМ Запад спря електрозахранването в части на няколко софийски квартала минути преди 20 часа. От енергоразпределителното дружество уточниха, че става въпрос за „Красно село”, „Борово”, „Хиподрума” и „Белите брези”.

Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен, уверяват от дружеството. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено най-късно до 21.45 ч. Причините за аварията се изясняват. От МВР обаче уточниха, че вероятната причина е запалване на кабели заради прекомерната употреба на електричество.

„Обстановката на територията на Западна България се усложни през съботния ден в резултат на лошите метеорологични условия. Ситуацията през деня беше динамична, като най-засегнати бяха западните райони на Софийска област, части от област Перник, Враца и Видин. Аварийните екипи на ЕРМ Запад са на терен да отстраняват авариите, причинени от тежкия сняг, който скъса проводници, счупи изолатори и събори стълбове”, пише още в съобщение на енергоразпределителното дружество.