0

С илният вятър в София днес нанесе поражения по строителни обекти. Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община са реагирали на шест сигнала за паднали строителни огради, съобщиха от кметството.

Изпълнителите на строителни обекти трябва да проверят състоянието на строителните крановете, скелета, ограждения и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си, напомнят от общината. Гражданите от своя страна трябва да обезопасят нестабилни и незакрепени предмети от тераси и прозорци.

Във връзка с обявения жълт код за временно силен вятър през днешния ден от Националния институт по метеорология и хидрология напомняме на гражданите да бъдат внимателни. Според прогнозата ще духа силен вятър с пориви 15-18 m/s, предупредиха от „Московска” 33.

С вятърът ще нахлуе по-хладен въздух. От запад валежите ще спират, а облачността ще намалява. В Източна България преди обяд все още ще вали, в отделни райони - с гръмотевици и условия за градушки, но след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури ще бъдат от 18°С - 19°С по високите полета в Западна България до 26°С - в югоизточните райони, в София - около 18°С.