0

О нлайн заявяваме и плащаме винетен стикер за локално паркиране в София. Опцията е достъпна през сайта на Центъра за градска мобилност.

Механизъм

За достъп до системата е необходимо да си направите профил, който да потвърдите на посочения от вас мейл. След това е необходимо да попълните исканата информация - данни за водача, който може да е собственик, съсобственик, наемател или друг член на домакинството; информация за  автомобила, да посочите за какъв период от време искате да паркирате пред дома си - за месец, година или 24 месеца, и да прикачите снимки на големия талон на МПС, документ за преминат годишен технически преглед и нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот или договор за наем.   

.

 .

Плащане

С новата възможност стопаните на автомобили не само могат да подават онлайн документи, както беше досега, но и да платят с помощта на облачен квалифициран електронен подпис или с приложението B-Trust от “Борика”, което може да бъде изтеглено на всеки телефон. След това е необходимо да се качат снимки на личната карта, както и на лицето. Подписът чрез него е безплатен. Ако все пак не желаете да използвате тази опция, може да подадете заявлението, но ще е необходимо да посетите офис на "Център за градска мобилност" ЕАД в случаите, в които сте нов заявител, който до момента не е ползвал услугата за издаване на винетен стикер за локално платено паркиране или сте ползвател на услугата, но е настъпила промяна в обстоятелствата (смяна на лични документи, промяна в постоянния адрес и др.).