0

Н а два етапа, като всеки един от тях ще трае по 8 дни, преасфалтират кръговото кръстовище на паметника „Васил Левски“. Това обяви зам.-кметът по строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов. „Първо ще се работи западната половина, като движението ще се осъществява от източната страна откъм „Сакъзов“ с по една лента в посока“, обясни той и призова хората, ако имат възможност, да не преминават оттам. Джоргов поясни, че трамвайните линии няма да бъдат премахнати, защото те служат като аварийна връзка. Той добави, че заедно с дейностите около паметника ще започне изграждането на северния тротоар на „Цар Освободител“ в участъка от „15 ноември“ до „Г.С. Раковски“. Това налага стесняване на едната пътна лента за движение в посока „Люлин“.

Народно хоро

В отговор на въпрос на „Телеграф“ зам.-кметът обясни, че основният ремонт на „Народно хоро“, който е трябвало да се реализира през 2019 година, ще бъде от ул. „Иван Радоев“ и ще се затвори за движение участъкът. „Предвидено е да се направят нова канализация, нови водопроводи, ново осветление и нова пътна настилка. Ремонтът ще трае около 4 месеца“, заяви той. От думите му стана ясно, че в рамките на 10 дни да започне изграждането и на ул. „Народен герой“.

Ремонти

Наред с тези ремонти продължава реконструкцията на трасето на „Цар Борис III”. „Износващият асфалт е положен на първия участък на ул. „Кукуш“. Към края на седмицата влизаме в третия участък, работи се и по „Чепинско шосе““, посочи той. Джоргов добави, че по отношение на текущия ремонт се работи поне на 25 обекта. Той увери, че се извършва стриктен контрол на дейностите и при установени нарушения изискват отстраняване на дефектите, а ако това не се случи в приемливи срокове - налагат и глоби.

Пробив

От около месец се работи по пробива на бул. „Филип Кутев“. „Очакваме есента да бъде готов, а до месец да започне изграждането на южното платно“, каза той и поясни, че там ще има три ленти за движение и велоалеи. Очакваме през лятото и пробива на „Тодор Каблешков“ до „Черни връх“ и уточни, че остава отчуждаването само на един имот и приключва изборът на изпълнител, каза още той. До месец се очаква да бъде избран изпълнителят и на бул. „Копенхаген“ също, а през лятото да започнат същинските дейности. Джоргов обяви, че до два месеца се надява да започне изграждането на моста на „Бакърена фабрика“ - разширение на платното на „Адам Мицкевич