0

П аника в зоопарка. Два леопарда са избягали от клетките си в зоологическата градина в Стара Загора. „Бягството от затвора“ е станало в неделя сутринта около 10 часа, информира директорът на местната полиция Лазар Христов. 

Организирано е незабавно извеждане на посетителите. На мястото има екипи, които издирваха животните в рамките на няколко часа. 

"Леопардът притича пред нас по алеята и се шмугна в гората", каза един от посетителите.

Властите съветват хората да не се разхождат в парка "Аязмото". 

По обед в неделя кметът на града Живко Тодоров обяви, че животното е хванато и прибрано. След това се оказа, че леопардите са два. Упоени са. 

Нехайно отношение на служителите в зоопарка е причината за инцидента с избягалите животни и последвалата след това суматоха. Това се казва в нарочна позиция на Община Стара Загора.

„В тази връзка на отговорните служители ще бъдат наложени наказания според Закона за административните нарушения и наказания и Кодекса на труда“, обещаха от общината и се извиниха за причиненото неудобство на посетителите на зоопарка.

„Не е имало опасност за хората. След като получих сигнал от служител, веднага създадох организация. Уведомих директора на областна дирекция на МВР и началника на обществения ред.“ каза директорът на зоопарка доктор Ивелина Илиева.

Елена Дюлгерова

Елена Дюлгерова

Елена Дюлгерова