0

Н а 1 ноември от 23.30 ч. се възстановява движението на две линии на нощния градски транспорт в София. Това гласи заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, която беше подписана в понеделник, съобщи БНТ.

Двете линии свързват големите квартали на София и ще се движат със следния маршрут:

Линия 1 – Люлин – Младост 4 (от спирка ж.к. Люлин -1,2 (код 0650) до спирка ж.к. Младост – 4 (код 0669) и обратно).

Линия 2 – Обеля – Студентски град (от спирка кв. Обеля (код 0874) до ж.к. Студентски град (код 1694) и обратно).

Общата спирка на двете линии е на пл. „Княз Александър Първи“.

Автобусите ще се движат на интервал от 60 минути. Началният и последният час на тръгване ще е съответно в полунощ и в 4.00 часа от пл. „Княз Александър I“ към крайните точки на маршрутите, предвиден е и 5-минутен престой за прекачване на пътници на пл. „Княз Александър I“.

Разкриват се нови спирки по маршрута нa линия 2, съответно:

- НДК, разположена на бул. „Фритьоф Нансен” (еднопосочно в посока Студентски град) при кръстовището с бул. „Васил Левски“;

- Метростанция „Бели Дунав” (двупосочна) в района на кръстовището бул. „Ломско шосе“ и ул. „Бели Дунав“.

Цената на билета е 2 лв. Той може да бъде закупен с левове в брой от водача на превозното средство. Пътниците, които имат годишна карта за всички линии на градския транспорт, 24-часов или 72-часов абонамент, могат да ползват нощния транспорт без допълнителен превозен документ. Трябва само да валидират картата на сините устройства в автобусите.

Друг вариант за заплащане на билет е предварително в Sofia city card, Sofia city card Ultralight или чрез физическа, или виртуална банкова карта, която се валидира в самия транспорт.

ЦГМ