0

К оледната елха тази година в столицата ще грее пред храма „Св. Александър Невски“. Тя ще бъде разположена на разчистеното от автомобили пространство и нова пешеходна зона, научи „Телеграф“.

До края на седмицата повечето общини в страната ще сложат коледните елхи по площадите. В Русе избързаха и още от средата на ноември отвори врати Леден парк с пързалка, разположени на площада пред сградата на операта. Мястото е с много светлини и напълно нова визия. Тази година желаещите да се пързалят ползват кънките, без да плащат нито лев.

Светлини

Светлините на коледното дърво в Стара Загора ще грейнат на 1 декември. Тържеството ще започне в 17.30 часа на площада пред сградата на общината. Ангели и джуджета на кокили ще подканят старозагорци и гостите на града да се срещнат с Белобрадия старец. Това съобщи специално за „Телеграф“ зам.-кметът Милена Желева.

Подарък за всички е и атрактивното представление на Lord of Dreams - Снежната кралица и огнено шоу.

Междувременно вече стартира монтирането на светещата украса по стълбовете на уличното осветление, както и по пешеходната зона и централните булеварди. Гирлянди и звезди ще греят на сградата на местната администрация, а светещата жива елха както всяка година ще бъде разположена на входа на общината.

Финанси

Сандански ще заблести в празнични светлини. Коледната елха ще грейне на 5 декември от 18:00 часа на площад „България“. Община Благоевград също се стяга за Коледа, но тази година няма да има нова коледна украса, а ще се ползва тази от миналата година. Причината за това е тежката финансова ситуация, призна кметът Методи Байкушев. Той обаче увери, че благоевградчани ще усетят коледния дух.

Елхата ще заблести в празнични светлини на 6 декември - Никулден. За къщичките в коледното градче предстои търг, тъй като има много голям интерес за наемането им. В някои от тях ще се продават коледни сувенири, а в другите ще се заложи на хапването и пийването.