0

Д ен преди общинските съветници в София да направят шести опит за избор на председател на местния парламент, от групата на БСП обявиха, че са получили покана от кмета Васил Терзиев за среща, на която да обсъдят "План за управление и реформи" в Столичната община.

От групата на столичните социалисти отказват участие и съобщават, че ПП-ДБ предлагат ротационно председателство на СОС за една година - трима председатели за по 4 месеца.

"Няма да участваме в срещата днес. Многократно сме заявявали нашата позиция и разбиране за това как трябва да функционира Столичният общински съвет пред колегите от ПП-ДБ-СС, както и пред останалите политически групи.

Всички те са наясно, че решенията в нашата партия не се взимат нито еднолично, нито от днес за утре. Затова няма как да участваме в среща, която е организирана от днес за утре и ни е изпратен документ в последния момент, в изработването на който ние не сме участвали.

Ние отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия на представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС", казват от Градския съвет на БСП-София.