0

С ки оборудване за всеки поне на половин цена се предлага на столичната борса пред Националния стадион Васил Левски, видя „Телеграф“. На пазарчето всяка събота и неделя има изобилие от стотици марки ски, сноубордове, обувки, каски, ръкавици и всякаква зимна екипировка. Мъж, който се е сдобил току-що с впечатляващ сноуборд сподели пред „Телеграф“М че е изключително доволен от

покупката.

По неговите думи е купил борда за 300 лева, а в Австрия щял да му струва поне 2000 лева. Търговец пред тезгях с каски пък разкри, че цените са от 5 до 30 лева, а ръкавиците за планината са от 15 до 100 лева. Скиорските екипи струват от 20 до 200 лева в зависимост от състоянието, дизайна и качествата им. Ските пък се продават на цени от 100 до 450-500 лева.

Подмяна

Търговци коментират още, че имат много клиенти, защото това, което се предлага тук, го няма в магазините. Например, ако ските, обувките или друго оборудване вече е омаляло, вместо да се купува ново, може да се донесе на пазара и срещу доплащане да се замени с такова по размер.

Търговците са опитни скиори и познават отдалече какво търси купувачът. Бизнесът със ски оборудване и джаджите за зимни спортове се върти от алпиеца Красимир Тодоров Георгиев, обяснява племенникът му Сергей Станков, също скиор. От 20 години се занимават с продажба, замяна и бартери със ски оборудване. По 10-15 чифта обувки могат да премерят. Най-търсени за замяна са ски и ски обувки, като оставят малките и вземат по-големи с малко доплащане.

На въпрос как върви пазарът в безснежната зима, той коментира, че пазар има, но няма оборот. А снега всички го чакаме, обясни търговецът.

На пазара споделят още, че сняг няма в града, но пък ако искаме да караме на втора писта, пред хотел „Рила“ има идеални условия за ски спускания.