0

П риключи ремонтът на жълтите павета пред сградата на Народното събрание. Движението ще бъде пуснато в понеделник сутринта в 6 часа.

Този следобед зам.-кметът по транспорта на София Ангел Джоргов, направи последна инспекция на ремонтирания участък, съобщи Нова телевизия. По думите му пренареждането на паветата е извършено успешно като се има предвид спецификата и възрастта им. Забавянето било заради фугиране и почистване. Преди дни се появиха критики от гражданската организация "Спаси София", че изпълнението на ремонта е некачетвено и са оставени големи фуги, които ще доведат до пропадане на настилката.

"Пренаредено е, равно е. Не бих казал, че има минуси. Важно е да се подчертае, че тук се използвани автентичните павета, които са на 100 години. Такива павета нови няма, използват се същите, те са културна ценност. Основата сега е доста по-добра, което ще помогне това много тежко натоварване, за което по принцип тази настилка не е предвидена, сега да поема по-лесно тежкия трафик. Гаранцията на ремонта е 5 години, но надяваме се да издържат повече", заяви  Ангел Джоргов.