0

"Седмица на Европа" стартира от понеделник в детските градини в Бургас. Проектът, който се провежда за шеста поредна година е дело на Общественият дарителски фонд – Област Бургас, Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие провеждат. В "Седмицата на Европа" малчуганите от забавачките ще се запознаят с природните забележителности, песните, танците, героите от приказките и кухнята на една от европейските страни Литва, Естония, Малта, Швеция, Финландия, Германия и Франция. Учителите от тези градини са подготвили за малките си ученици презентации, в които по увлекателен начин ги запознават с държавите.

Освен това от 18 до 22 юли, децата ще рисуват забележителности, ще драматизират приказки и разучават характерни за всяка страна танци, ще приготвят и опитват национални ястия. "Родителите също с желание помагат дните на Седмицата да се превърнат в незабравимо преживяване за техните деца.", казват организаторите. В проектът участват децата от трета и четвърта група на детските градини – „Светулка“ - Българово, „Коледарче“ – „Долно Езерово“, „Чайка“, „Раковина“, „Теменуга“ - с. Равнец, „Ален мак“ – кв. „Сарафово“ и „Златното ключе“.

Рисунките на малките палавници от седемте детски градини могат да се видят във виртуалната изложба „Европа на белия лист”, която ще бъде поместена на сайта на ЦПЛР-Бургас на 1 август.

Общественият дарителски фонд – Област Бургас финансира всички дейности по време на Седмицата на Европа и заедно със съорганизаторите – Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие, е подготвил за всяка детска градина и за малките художници грамоти, медали и награди.